Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Změny v polské vládě: Szydlová vymění ministry, sama prý ale neskončí

Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Beata Szydlová, strana Právo a spravedlnost
Foto: pis.org.pl

Varšava - Polskou vládu čekají personální změny. Koho konkrétně se budou týkat, ale premiéra Beata Szydlová neupřesnila. Opět se vyrojily spekulace, že ve funkci skončí i ona.

Szydlová ale popřela, že vyměněna bude ona. "Poprvé jsem měla být odvolána po 100 dnech (fungování vlády), pak se tato informace čas od času objevovala znovu. Toto je dobrá příležitost takové spekulace zastavit," řekla v rozhovoru pro televizní stanici TVN24.

V této souvislosti vyzvala sdělovací prostředky a rovněž politiky ke zdrženlivosti. Slíbila přitom, že rozhodnutí o obměně kabinetu zveřejní brzy, v několika příštích dnech.

"Rozhodnutí bylo přijato, ve vládě budou změny. O tomto rozhodnutí samozřejmě hovořím s předsedou (vládnoucí strany Právo a spravedlnost) PiS Jaroslawem Kaczyńským," dodala premiérka.

Témata:  Polsko Beata Szydlová Jaroslaw Kaczyński

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy