Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Členky skupiny Pussy Riot demonstrovaly v Trumpově mrakodrapu

Pussy Riot
Pussy Riot
Foto: Reprofoto Reuters

New York - Členky ruské punkové skupiny Pussy Riot dnes v New Yorku protestovaly proti věznění ukrajinského režiséra a kritika Kremlu Olega Sencova.

 Jako místo akce, jíž chtěly upozornit na údajné utrpení filmaře, si podle agentury AP vybraly mrakodrap Trump Tower, v němž žil před přesídlením do Bílého domu nynější americký prezident Donald Trump.

Olega Sencova, hlasitého kritika anexe Krymu, poslal ruský soud v roce 2015 za údajný terorismus na 20 let do vězení.

Členka Pussy Riot Marija Aljochinová na sociálních sítích zveřejnila fotografie, na nichž tři ženy v kuklách uvnitř Trumpova mrakodrapu rozvíjejí transparenty s nápisem "Osvoboďte Sencova".

Aljochinová je nyní na turné s divadelní hrou, která vypráví příběhy tří vězněných umělců včetně Sencova.

Témata:  USA Pussy Riot

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.