Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž je podezřelý z rozesílání balíčkových bomb, v Řecku jej zadrželi

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Řecká policie zatkla podezřelého z účasti na rozesílání balíčkových bomb představitelům EU a bývalému řeckému premiérovi Lucasi Papademosovi. Muž (29) to popírá, stejně jako členství v anarchistické skupině Konspirace ohňových buněk.

V březnu policisté objevili a následně zneškodnili osm balíčků s výbušninou adresovaných různým osobám a institucím z oblasti ekonomie v několika evropských zemích. O týden dřív exploze dopisu v pařížské pobočce Mezinárodního měnového fondu (MMF) zranila jednu ženu. Podobná zásilka z Řecka dorazila také na německé ministerstvo financí.

K zásilce s výbušninou zaslané bývalému německému ministrovi financí Wolfgangovi Schäublemu, kterou se podařilo včas zneškodnit, se přihlásila řecká anarchistická skupina Konspirace ohňových buněk. Ta se na rozesílání dopisových bomb zaměřila už několikrát v minulosti.

Podle dnešního sdělení řecké policie byl v souvislosti s těmito nebezpečnými zásilkami zatčen 29letý muž. "Policie ho viděla na videozáznamech přinášet balíčky na poštu při pěti různých příležitostech a byl řadu dní sledován," sdělil policejní činitel.

Témata:  Řecko anarchisté bomby

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy