Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nebude zasahovat do práce policistů, vyšetřovatele Muellera neodvolá

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Washington - V USA se objevily spekulace, že chce Bílý dům zasáhnout do ruské kauzy, která se nevyvíjí v jeho prospěch. Prezident Donald Trump se ale nechystá odvolat zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který rozplétá pozadí loňských prezidentských voleb v USA a možné ruské pokusy o jejich ovlivnění.

"Prezident mně a ani nikomu jinému nenaznačil, že by zamýšlel ukončit Muellerovo vyšetřování," řekl v pořadu Dobré ráno, Ameriko na stanici ABC prezidentův osobní právník Jay Sekulow.

Muellerova práce v pondělí zaznamenala přelom, soud po obvinění ze spiknutí proti USA a finančních deliktů poslal do domácího vězení někdejšího šéfa Trumpovy kampaně Paula Manaforta a jeho zástupce Ricka Gatese.

Bývalý člen Trumpova štábu George Papadopoulos se pak přiznal, že se během kampaně sešel s lidmi reprezentující ruské zájmy a že o tom vyšetřovatelům původně lhal.

Personální šéf Bílého domu John Kelly v debatě se zpravodajskou stanicí Fox News prohlásil, že postoj Trumpovy administrativy je, že justiční systém by měl mít prostor pro svou práci, aby mohl předložit výsledky.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy