Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté našli nový způsob, jak nalákat ženy do svého područí

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Rakka - Radikálové z hnutí Islámský stát našli nový způsob, jak nalákat ženy do svého područí. Nově na ně jdou přes online seznamky.

Být ženou v Islámském státu není jednoduché. Své o tom ví ty, které hrůzy a peklo spojené s neustálým bitím a znásilněním prožily. Přesto se stále najda řada dívek, které lákadlu islamistů podlehnou a dobrovolně odcestují na Blízký východ pod příslibem financí a spokojeného života. Mnohdy ale není cesty zpět a realita je úplně jiná, než jakou radikálové slibují.

Fanatičtí muslimové doposud využívali k verbování nových žen především sociální sítě. Nyní se ale nově začali zaměřovat i na populární online seznamky, pomocí kterých se snaží získat nové ženy a přimět je, aby odcestovaly do Sýrie a Iráku. 

Podle serveru Express.co.uk volí při tomto postupu jemnější taktiku, než při verbování nových mužů - bojovníků. Na ty jim většinou stačí facebook či twitter a příslib peněz a svobody. Ženám naopak slibují velké domy, rodinu, služebnictvo či například šperky.

Vše vyšlo najevo poté, co se na tajnou službu obrátila nejmenovaná matka jejíž dcera se zapletla právě s jedním z radikálů. Dlouhé hodiny si psali na seznamce a on jí nasliboval pěkného bojovníka za manžela a drahé šperky a klenoty. Měl pouze jednu podmínku - musí přicestovat za ním do Rakky, bašty islámských radikálů.

Témata:  Islámský stát Islám muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy