Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský prezident Kiska měl autonehodu

Andrej Kiska, slovenský prezident
Andrej Kiska, slovenský prezident
Foto: prezident.sk **www.prezident.sk**

Bratislava - Slovenský prezident Andrej Kiska měl autonehodu. Podle tamních médií vyvázl bez zranění.

Vozidlo se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou se v úterý večer srazilo nedaleko Žiliny na severu Slovenska s jiným autem, hlava státu vyvázla z kolize bez zranění. Napsal to dnes portál pluska.sk.

Nehoda se podle portálu stala při Kiskově cestě z Bratislavy za rodinou do Popradu. "Prezidentovi se při nehodě nic nestalo a v noci přicestoval policejním autem do Popradu," uvedl Kiskův mluvčí Roman Krpelan.

Kiska začal letos na jaře častěji využívat auto při přesunu do rodného Popradu, který je od Bratislavy vzdálen po silnici více než 300 kilometrů. Učinil tak v reakci na kritiku představitelů vládní koalice, že při cestách za rodinou využívá státní letku. Sám Kiska tehdy tvrdil, že o využívání vládních letadel ho z důvodu jejich nízké vytíženosti dříve požádal sám ministr vnitra.

Témata:  Andrej Kiska Slovensko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy