reklama

Není ale úplně jasné, zda ve světě skutečně existuje generace lidí, která věří tomu, že je zeměkoule placatá, nebo zda jde o internetový vtípek. V době, kdy sondy posílají fotografie Země, je přitom velmi těžké tuto teorii udržovat při životě. Píše o tom britská list The Guardian.

Jiný web zase tvrdí, že Beatles v podobě, v jaké je znaly miliony lidí, nikdy neexistovali, ačkoli je všichni viděli a slyšeli. Podle zastánců této teorie byla legendární britská skupina natolik plodná a všudypřítomná, že každý ze čtyř "brouků" musel mít dvojníka. Jako klíčový důkaz je například předkládán s lety se měnící tvar obočí Paula McCartneyho. Mezi snímky z různých časových období není žádná shoda, tvrdí tvůrci webu.

Na sociální síti Reddit pak nejspíš vznikla teorie, že Finsko neexistuje. To, co je na mapě zaneseno jako tato severská země, je prý kus Baltského moře, který Japonsko a Rusko společně využívají pro rybolov. Každému přitom tvrdí, že se tam nachází země, aby udržely další rybářské lodi v uctivé vzdálenosti. Ti, co si myslí, že žijí ve Finsku, byli oklamáni a přebývají ve skutečnosti ve východním Švédsku.

Dodnes někteří věří tomu, že NASA falšuje záběry svých robotických vozítek pro průzkum Marsu a tato videa natáčí v Kanadě. A ti, kteří přijmou fakt, že vozítka opravdu existují, zase mají třeba za to, že zaznamenali stín člověka, který stroj opravuje, ale NASA se to snažila popřít.