Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskevská policie zatkla více než 260 lidí za narušování pořádku

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ABCNews

Moskva - V centru Moskvy dnes bylo zatčeno více než 260 lidí, kteří se podle policie dopouštěli narušování veřejného pořádku. 

Agentura Reuters poznamenala, že jde o další zátah proti potenciálním odpůrcům současné vlády kolem svátku národní jednoty, který nahradil oslavy bolševické revoluce z roku 1917.

Už v pátek tajná služba FSB oznámila, že zadržela více spiklenců z řad hnutí, kteří se prý chystali v Moskvě a okolí podpalovat sídla úřadů a přepadávat policisty.

Podle rádia Echo Moskvy, které je kritické vůči současnému ruskému vedení, kontrolovali policisté hlavně mladé lidi.

Někteří ze zadržených u sebe podle policie měli nože a zbraně k sebeobraně. Jsou mezi nimi členové nacionalistického hnutí Artpodgotovka. Jeho šéf Vjačeslav Malcev vyzval příznivce, aby dnes přišli protestovat proti vládě.

V kontextu stého výročí říjnové revoluce, které připadá na úterý, hovořil o nové revoluci, informovala agentura DPA a připomněla, že ruské úřady Artpodgotovku řadí mezi teroristické organizace.

Témata:  Rusko policie Rusko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy