Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřovatel FBI má prý má dost důkazů k obvinění Trumpova bývalého poradce Flynna

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington- Zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller má dost důkazů na to, aby mohl obžalovat bývalého hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna a jeho syna v souvislosti s případným vlivem Ruska na loňské prezidentské volby v USA.

S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedl server NBC News. Flynn je jedním z prvních vyšetřovaných v této souvislosti.

Muellerův tým prověřuje Flynnovu lobbyistickou činnost se zaměřením na obvinění z praní špinavých peněz, lhaní federálním agentům, stejně jako na jeho roli v možném plánu násilného odstranění hlavního oponenta tureckého prezidenta z USA za miliony dolarů.

Flynn do roku 2014 vedl vojenskou rozvědku DIA, loni pak Trumpovi pomáhal s prezidentskou kampaní. Po Trumpově lednovém nástupu do Bílého domu sloužil prezidentovi jako hlavní bezpečnostní poradce. Po 24 dnech v úřadu ale musel odstoupit kvůli svým nejasným vazbám na Rusko.

Flynn totiž viceprezidentovi Miku Penceovi nejprve řekl, že před prezidentskou inaugurací nehovořil s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem o amerických sankcích proti Rusku. Později připustil, že s Kisljakem jednal a že to Penceovi neřekl nedopatřením.

Témata:  FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) Michael Flynn USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy