Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je nepřítelem chudých. Má negativní vliv na světovou ekonomiku, ukázal průzkum

Americký dolar (USD)
Americký dolar (USD)
Foto: Pixmac

Washington - Americký prezident Donald Trump má podle většiny ekonomických odborníků negativní vliv na světové hospodářství. Politická opatření, která Bílý dům chystá či již zavedl, poškodí zejména chudší vrstvy.

Průzkum německého institutu Info mezi 929 experty ze 120 zemí se uskutečnil rok po Trumpově zvolení do funkce. Za negativní označilo Trumpův vliv na světovou ekonomiku téměř 74 procent respondentů.

Více než polovina z dotazovaných odborníků se rovněž domnívá, že Trumpova administrativa má nepříznivý dopad i na hospodářství samotných Spojených států.

Na nepříznivé dopady Trumpovy politiky na hospodářství svých zemí si podle průzkumu Ifo stěžují zejména ekonomičtí experti ze sousední Kanady a Mexika, a také z Irska.

Experti z USA nicméně hodnotí Trumpův vliv na domácí ekonomiku méně negativně. Pouze 38 procent z nich považuje dopad Trumpova prezidentství na hospodářství USA za nepříznivý.

Témata:  USA Donald Trump ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy