Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před polským soudem se pokusil upálit muž

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Varšava - Asi čtyřicetiletý muž se dnes před okresním soudem ve městě Rzeszów na jihovýchodě Polska polil benzinem a zapálil. Podle lékařů má popálených 90 procent těla, uvedl server Onet.pl.

Bližší podrobnosti o případu dosud nejsou známy, podle prokuratury šlo nejspíše o pokus o sebevraždu, ale motivy nejsou jasné. "Nechce se mi žít," říkal podle rozhlasové stanice RMF muž policistům.

Policisté střežící soudní budovu dostali podle mluvčí soudu Alicje Kuroňové krátce po poledni upozornění, že nedaleko hoří člověk. Policisté se mu pak snažili pomoci před příjezdem záchranářů.

Očití svědci listu Gazeta Wyborcza řekli, že si nejprve mysleli, že někdo pálí listí či pneumatiky. "Až za chvíli jsme uslyšeli křik a viděli, že hoří člověk. Nejpravděpodobněji vyšel z budovy soudu," uvedli dva nejmenovaní muži, kteří pracovali na nedaleké zahrádce. "Byla jsem u soudu a z okna jsem viděla, že asi 50 metrů od budovy hasiči hasí oheň," líčila advokátní koncipientka Aleksandra Zamojská, podle níž muž asi vyšel ze soudní budovy, odhodil jakési dokumenty a zapálil se.

"Ve chvíli, kdy přiběhli policisté, nebylo jasné ani to, zda obětí je muž, anebo žena, ani jak je ta osoba stará - tak vážná byla zranění," vylíčil prokurátor Dominik Miś.

Témata:  Polsko sebevražda

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy