reklama

Marshall sám sebe v minulosti označil za "hlavního virginského homofoba". Roemová ho porazila v obvodu, který zahrnuje i předměstí metropole USA Washingtonu. Podle amerických médií v této oblasti v prezidentských volbách, které se konaly přesně před rokem, zvítězila demokratka Hillary Clintonová.

Úspěšná kandidátka na poslankyni parlamentu státu Virginie Roemová otevřeně vystupuje jako transgenderová osoba od roku 2013. Roemová se narodila s chlapeckými pohlavními znaky, v roce 2012 ale zahájila proces změny fyzického pohlaví a před dvěma lety si legálně změnila křestní jméno na Danica.

Už v roce 1992 zvolili transgenderovou osobu do parlamentu státu Massachusetts. Althea Garrisonová ale o své genderové identitě veřejně nemluvila. Donutily ji k tomu až později články v konzervativních médiích.

Ve Virginii a New Jersey se kromě voleb do místních parlamentů konaly také volby guvernérů. V obou uspěli kandidáti Demokratické strany: ve Virginii Ralph Northam a v New Jersey Phil Murphy. Volbu starosty New Yorku, která se konala v týž den, vyhrál dosavadní demokratický šéf radnice Bill de Blasio.