Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který v létě útočil v Rimini, dostal 16 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Řím - Italský soud dnes poslal na 16 let do vězení muže z Konga, který s dalšími pachateli v létě napadli partnery z Polska.

Italský soud dnes poslal na 16 let do vězení muže z Konga, jenž vedl čtveřici útočníků, kteří v přímořském letovisku Rimini v srpnu znásilnili polskou turistku, zbili jejího partnera a dvojici okradli. Informovala o tom agentura AP.

Guerlin Butungu byl souzen v odděleném procesu, protože zbylí útočníci nejsou zletilí. Synové imigrantů z Maroka a Nigérie ve věku 15 až 17 let stanou v nadcházejících měsících před soudem pro mladistvé v Bologni.

Prokuratura žádala, aby byl Konžan po výkonu trestu z Itálie vyhoštěn.

Butungu přišel do Itálie v roce 2015 a z humanitárních důvodů zde zažádal o povolení k pobytu.

Témata:  soudy Itálie napadení

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.