Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další silné zemětřesení zasáhlo Ekvádor, jsou hlášeny oběti

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto internet

Quito - Ani ne měsíc poté, co Ekvádor zasáhlo ničivé zemětřesení, při kterém zemřelo více jak 650 lidí, znovu se v jihoamerické zemi otřásala země. Během středy zasáhly Ekvádor hned dvě vlny otřesů. Minimálně jeden člověk zahynul a 85 bylo zraněno.

V ranních hodinách zasáhlo Ekvádor první zemětřesení s epicentrem na pobřeží Tichého oceánu. Otřesy o síle 6,7 stupně Richterovy škály ale podle dostupných informací nezpůsobily žádná úmrtí ani zranění. Pacifické centrum pro varování před vlnami tsunami vydalo uklidňující prohlášení, že přívalová vlna vlivem zemětřesení nehrozí.

Odpoledne se ale začala třást zem také přibližně 20 kilometrů od města Rosa Zarate na severu země. Jaké škody zemětřesení o síle 6.8 stupně Richterovy škály způsobilo, zatím není jasné. Zřejmě se ale neobešlo bez obětí na životech.

Podle prezidenta Rafaela Correy minimálně jeden člověk zemřel a 87 utrpělo zranění. Ekvádorský prezident to uvedl na Twitteru.

Prezident také uvedl, že školy v provincích Esmeraldas a Manabí budou až do pondělka uzavřeny. Velká část obou provincií se totiž ocitla bez dodávek proudu. Zemětřesení bylo cítit také okolo města Manta, které před měsícem při zemětřesení utrpělo velké škody.

Ničivé zemětřesení z 16. dubna zabilo minimálně 659 lidí. Další desítky lidí se stále pohřešují. Zranění utrpělo téměř 28 tisíc lidí. Zemětřesení mělo sílu 7,8 stupně Richterovy škály. Většina obětí byli Ekvádorci. Při zemětřesení ale zemřeli také občané Kolumbie, Kanady, Kuby, Dominikánské republiky, Itálie, Spojeného království a USA.

Témata:  zemětřesení Ekvádor

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy