Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidát do Senátu USA je nevinný? Deník zažaluje za zprávu o osahavání

Budova The Washington Post ve Washingtonu, D.C.
Budova The Washington Post ve Washingtonu, D.C.
Foto: Daniel X. O'Neil, Wikipedia

Washington - Republikánský kandidát do amerického senátu Roy Moore chce zažalovat deník The Washington Post za zprávu o tom, že před zhruba 40 lety osahával 14leté děvče.

The Washington Post se odvolává na výpověď dotčené ženy, která na pravdivosti trvá. "Proč s tím přišli teď? Protože jsou tady skupiny, které mě nechtějí v Senátu USA," řekl Moore na setkání se svými příznivci a v této souvislosti zmínil Demokratickou stranu a také vedení Republikánské strany.

Leigh Corfmanová (53) v rozhovoru s listem The Washington Post prohlásila, že když jí bylo 14 let, seznámila se s nyní 70letým Moorem, který v té době pracoval jako asistent okresního žalobce. Vzpomněla také na dvě návštěvy u něj doma, při první ji líbal a při druhé vysvlékl do spodního prádla a osahával.

List také citoval další tři ženy, které tvrdí, že když jim bylo mezi 16 a 18 lety, tak s Moorem, který byl tehdy třicátník, randily. Žádná z těchto žen ale neprohlásila, že se s Moorem sexuálně sblížila.

Moore, který je znám pro své ultrakonzervativní postoje a jako vyhlášený odpůrce homosexuálních svazků, v minulosti působil jako vysoce postavený soudce a prokurátor. V konzervativní Alabamě, kde nevyhrál demokratický kandidát od roku 1992, je podle průzkumů jasným favoritem voleb.

Témata:  Senát USA The Washington Post sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy