Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka je na sociálním summitu, chce hovořit o zaměstnannosti

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Göteborg (Švédsko) - O českých zkušenostech s úspěšnou zaměstnaností chce na dnešním neformálním sociálním summitu Evropské unie v jihošvédském Göteborgu hovořit se svými kolegy český premiér Bohuslav Sobotka.

Řekl to českým novinářům při příchodu na summit, jehož tématem je mimo jiné spravedlivé zaměstnávání. Dodal také, že Česká republika podporuje rozšíření studentského výměnného programu Erasmus, který by se v budoucnu mohl týkat i středoškoláků a učňů.

"Dnes nás tady čekají dvě důležitá jednání, to první se bude týkat potvrzení faktu, že Evropa by měla mít určitý sociální pilíř," řekl Sobotka. Evropská unie dnes na summitu slavnostně přijme evropský pilíř sociálních práv, který je souborem 20 tezí, na jejichž základě by měla být formulována sociální politika unie.

Sobotka chce debaty využít k tomu, aby se podělil se svými protějšky z ostatních unijních zemí o zkušenosti se zaměstnaností, které Česko má. Česko má nyní nejnižší nezaměstnanost v EU, a to 3,6 procenta.

Témata:  Bohuslav Sobotka EU Summit EU

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 21:35

Izraelská armáda potvrdila zabití velitele hnutí Hizballáh

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy