Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oblast Nové Kaledonie zasáhlo silné zemětřesení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Nouméa (Francie) - Zemětřesení o síle 6,4 stupně dnes zasáhlo oblast u soustroví Loyauté. To je součástí francouzské Nové Kaledonie v Tichém oceánu.

Varování před případnou ničivou vlnou cunami podle agenturních zpráv vydáno nebylo, nejsou dosud hlášeny ani případné škody či oběti.

Otřesy, jejichž síla byla zpočátku odhadnuta na 6,6 stupně, udeřily ve 20:25 místního času (10:25 SEČ), 74 kilometrů východně od Loyauté a vycházely z třináctikilometrové hloubky, napsala agentura Reuters.

Epicentrum se podle TASS nacházelo 262 kilometrů východně od Nouméa a ohnisko leželo ve dvoukilometrové hloubce.

Nouméa je správním střediskem a jediným větším městem v Nové Kaledonii, vzdálené skoro 17.000 kilometrů od Francie.

Témata:  zemětřesení Nová Kaledonie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.