Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavný moderátor obviněn z obtěžování, stěžuje si na něj hned osm žen

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Známého moderátora Charlieho Rose obvinilo osm žen ze sexuálního obtěžování. Televize CBS a další americké televizní stanice s ním následně přerušily spolupráci.

Podle BBC News se obvinění týkají období od 90. let minulého století po rok 2011 a zahrnují osahávání, obscénní telefonáty a nemravné návrhy.

Výpovědi osmi žen, které pro Rose pracovaly nebo se o práci ucházely, zveřejnil list The Washington Post. Dvě z nich řekly, že Rose se před nimi procházel nahý, další uvedly, že jim sahal na prsa, pozadí a oblast genitálií.

V době údajných sexuálních útoků jim bylo mezi 21 a 37 roky. Rose se za své "nepatřičné chování" omluvil, uvedl ale současně, že všechna obvinění nejsou zcela pravdivá.

"Tato obvinění jsou nesmírně znepokojující a my je bereme velmi vážně," uvedla stanice CBS, kde Rose působil jako jeden z moderátorů ranního pořadu CBS This Morning a jako korespondent nedělního večerního zpravodajského magazínu 60 Minutes.

Rose je jedním z neuznávanějších amerických televizních moderátorů, který se proslavil především rozhovory se slavnými osobnostmi ze sféry mezinárodní politiky, zábavního průmyslu či literatury, jež si zval do svého programu Charlie Rose. Ten vysílaly veřejnoprávní televize PBS a Bloomberg. Obě dnes oznámily, že vysílání programu zastavily.

Témata:  sexuální obtěžování USA ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy