Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mrtví hlásí na sociálních sítích: Nevolte Clintonovou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CNN

Washington – Volba prezidenta Spojených států amerických se blíží a jak informuje deník The Guardian, na sociálních sítích se v souvislostí s tím rozšířil nový trend – parte, ve kterých jsou vyjádřeny politické názory zemřelých.

Jak deník uvádí, v posledních dnech zaujal zejména nekrolog jisté Mary Anne Nolandové, který začíná slovy: „Tváří v tvář vyhlídkám volby mezi Donaldem Trumpem a Hillary Clintonovou se Mary Anne Nolandová místo toho rozhodla ve věku 68 let vstoupit v neděli, 15. května 2016, do věčné boží lásky."

Manžel zesnulé následně pro média vysvětlil, že jeden z jejich synů tento začátek takto napsal, aby pokračoval v jejím smyslu pro humor.

Jak deník ale podotýká, jde jen o jeden z mnoha nekrologů, které v poslední době vyjadřují politické názory zesnulých. Připomíná, že ani nejde o nový jev – v roce 2000 se například objevily nekrology, které vyzývaly Američany k hlasování pro George W. Bushe.

Podle deníku lze nyní dohledat nekrology, které vyzývají k hlasování pro i proti Hillary Clintonové, která zřejmě získá demokratickou nominaci. Sám Donald Trump v lednu na sociální síti sdílel nekrolog jistého Ernesta Overbeyho, který končí slovy: „a prosím hlasujte pro Donalda Trumpa".

Témata:  USA volby v USA Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy