Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo propustilo zadržené Syřany podezřelé z chystání útoku

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Německé úřady dnes propustily šestici Syřanů, které v úterý zatkla policie pro podezření z plánování teroristického útoku.

Státní zastupitelství ve Frankfurtu nad Mohanem dnes uvedlo, že podezření nebylo dostatečně podložené.

Úřad prokurátora v úterý informoval, že policie zadržela šest Syřanů, kteří zamýšleli provést zbraněmi nebo výbušninami útok jménem radikální organizace Islámský stát (IS).

Vyhodnocení dat z mobilních telefonů mužů ale "do této chvíle" nepotvrdily vážné podezření, řekl agentuře DPA mluvčí prokuratury. Nenašly se ani indicie nasvědčující členství mužů v IS, i když určité spojitosti s IS se našly. Materiál zajištěný při raziích má být dále vyhodnocován.

Bezpečnostní orgány podezřelé osoby ve věku 20 až 28 let zadržely při rozsáhlých raziích v Kasselu, Hannoveru, Essenu a Lipsku. Mluvčí prokuratury uvedl, že zásah byl proveden v "raném stadiu". 

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy