Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schäuble chce omezit twitter ve Sněmovně. Sklidil posměch

Wolfgang Schäuble, německý politik za Křesťanskodemokratickou unii, od 28. října 2009 současný spolkový ministr financí v druhé vládě Angely Merkelové.
Wolfgang Schäuble, německý politik za Křesťanskodemokratickou unii, od 28. října 2009 současný spolkový ministr financí v druhé vládě Angely Merkelové.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Berlín - Nový předseda německého Spolkového sněmu Wolfgang Schäuble se obrátil na poslance s prosbou, aby během plenárních zasedání nešířili fotografie a informace o dění v parlamentu prostřednictvím sociálních sítí.

Podle agentury DPA za to sklidil kritiku i posměch. Uživatelé sociálních sítí připomínají, že právě Schäuble byl v roce 2012 při zasedání parlamentu přistižen kamerami při hraní sudoku.

Bývalý ministr financí a přední politik Křesťanskodemokratické strany (CDU) kancléřky Angely Merkelové se na poslance obrátil dopisem. "Při jednáních Spolkového sněmu je nepřiměřené, a tudíž nežádoucí používání přístrojů k fotografování, tweetování nebo šíření zpráv o průběhu plenární schůze," napomenul kolegy 75letý veterán německé politiky.

Poslanci požadavek předsedy Spolkového sněmu hojně komentovali právě na twitteru. "Mám malé pochopení pro zákaz tweetování ve Spolkovém sněmu. K transparentnosti patří i komentování aktuálního dění," napsal na sociální síti poslanec krajně levicové strany Levice Niema Movassat.

Už ve středu oznámil místopředseda Spolkového sněmu Wolfgang Kubicki z liberální FDP, že "fotografování v plenárním sále je na základě usnesení předsednictva zakázáno". Kdo prý bude při takové činnosti přistižen, bude napomenut.

Témata:  Německo Wolfgang Schäuble EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy