Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedném atentátu v Pakistánu zahynuli nejméně čtyři lidé

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

islámábád - Nedaleko autobusové zastávky na předměstí Kvéty, metropoli provincie Balúčistán na jihozápadě Pákistánu, se dnes odpálil sebevražedný atentátník. Při výbuchu zahynuli čtyři lidé a 19 osob je zraněno.

Cílem atentátu byl vůz plukovníka pákistánské armády, podle policie ale důstojník ve voze v době činu nebyl. Oběťmi činu se stali civilisté včetně jednoho dítěte. Zranění utrpěli také čtyři příslušníci ozbrojených složek. Čtyři z celkových devatenácti zraněných jsou v kritickém stavu.

K útoku se přihlásila pákistánská odnož Tálibánu. Podle přivolaných odborníků použil atentátník zhruba deset kilogramů výbušniny. Aby zasáhl co nejvíce lidí, nasypal do kapes sebevražedné vesty ocelové kuličky, které po výbuchu fungovaly jako projektily.

Kvéta leží zhruba 100 kilometrů východně od hranic s Afghánistánem. V oblasti kromě Tálibánu operují i sunnitští ozbrojenci a další sektářské skupiny napojené na Al-Káidu a Islámský stát.

Témata:  Pákistán teroristické útoky v Pákistánu Tálibán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy