Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Továrnou v Číně otřásl mohutný výbuch, zhroutily se i okolní budovy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: China Xinhua News

Peking - V továrně v čínském městě Ning-po na jih od Šanghaje došlo k explozi, několik budov v okolí se zhroutilo. Server Huanqiu.com informuje o 30 zraněných. Státní televize CCTV uvedla, že kromě dvou mrtvých je stav dvou postižených kritický.

Exploze nastala kolem 9:00 místního času a způsobila zhroucení několika budov v sousední rezidenční oblasti. Domy jsou ale určeny k demolicí a neobývané. Podle serveru Huanqiu.com však v oblasti mohou být lidé, kteří sbírají odpad pro recyklaci. Nyní na místě probíhají záchranné práce.

CCTV se ve své zprávě o žádné továrně nezmínila, ale uvedla, že síla exploze rozbila okna a poškodila zdi budov v okruhu až do jednoho kilometru. Na jejích záběrech z místa události byly vidět zničené automobily, trosky a také nízká budova se zhroucenou zdí.

Místní obyvatelé v rozhovoru s novináři vyslovili podezření, že explozi mohlo způsobit poškození plynovodu během demolice. Plynárenská společnost Ningbo ale uvedla, že v této oblasti žádné plynovodní rozvody nemá.

Kvůli laxnímu uplatňování bezpečnostních pravidel jsou v Číně výbuchy a podobné nehody poměrně běžné. V roce 2015 zemřelo 173 lidí při výbuchu nesprávně uložených chemikálií ve skladišti v městě Tchien-ťin.

Témata:  Čína zřícené stavby výbuch

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.