Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump jako podporovatel ultrapravice? Britští radikálové se dočkali jeho sdílení na twitteru

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Facebook

Washington - Americký prezident Donald Trump na svém twitteru nasdílel videa, která na této sociální síti zveřejnila místopředsedkyně krajně pravicového uskupení Britain First (Británie na prvním místě) Jayda Fransenová.

Příspěvky vyvolaly mezi uživateli internetu spekulace, zda nebyl prezidentův účet terčem hackerů. Na fakt, že Trump použil příspěvky uskupení Britain First, upozornila na svém twitteru i Fransenová.

Na videu, které Trump ke svému twitteru připojil v úterý, je podle popisku zachycen útok muslimského přistěhovalce na nizozemského chlapce s berlí.

Další dvě videa americký prezident nasdílel dnes. Na jednom z nich je muž v muslimském oděvu, který o zem rozbije sochu Panny Marie. Když sošku rozbije, ostatní zvolají Alláhu akbar. Na druhém záznamu pak podle Fransenové dav islamistů shodí ze střechy chlapce, kterého po dopadu ubije k smrti.

Témata:  Donald Trump X (dříve Twitter) muslimové

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy