Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko zasypal sníh, kvůli kalamitě kolabuje doprava

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Bratislava - Slovensko zasáhlo vydatné sněžení. Situace je nejhorší v západní a centrální části země. Uzavřeno je několik silnic, zejména v horských průsmycích. Vyhnout by se řidiči měli i hraničnímu přechodu Makov na hranici s ČR.

Motoristé musí na Slovensku počítat s ledovkou a neupravenými cestami, píše server SME.sk. Na příjezdech do Bratislavy se řidiči mohou zdržet až tři hodiny, zpoždění nabírají také vlaky.

V noci na dnešek sněžilo na celém západním a středním Slovensku napadlo deset až 20 centimetrů sněhu a během dneška by mohlo napadnout dalších 15 centimetrů.

Na horských přechodech mají problémy nejen kamiony, ale i osobní automobily. Některé horské přechody jsou uzavřeny pro kamiony o délce nad deset metrů. Horské průsmyky Donovaly, Šturec, Vernár a Štiavnické bane byly uzavřeny zcela.

Až třícentimetrovou vrstvou kašovitého sněhu jsou pokryty vozovky na dálnici D1 na úseku mezi Bratislavou a Sencem a na některých rychlostních komunikacích včetně R1 mezi Trnavou a Nitrou. V obou směrech byla uzavřena silnice mezi Lučencem a Veľkým Krtíšem.

Témata:  počasí Slovensko sněžení

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy