reklama

Zahra trénuje na jediném ledním stadionu, který se nachází v Abú Zabí, a často musí ustoupit hokejistům, kteří mají v tréninkových hodinách přednost.

Její otec byl nejprve proti tomu, aby se před muži ukazovala v těsných kombinézách. Zahra ale nenosí nic průsvitného, její dresy jsou v tlumených barvách, na nohou má silné legíny a na hlavě barevně sladěný šátek. Otec nakonec ustoupil a je teď jejím fanouškem.

S oděvem ale měla problém i mezinárodní bruslařská unie (ISU). Když v roce 2012 byla Zahra na evropské soutěži v Itálii, porotci jí srazili body za porušení pravidel o úboru. "Nezlobím se za to na ně. V té době nikdo takhle oblečený nesoutěžil a oni nevěděli, jak mne mají bodovat," tvrdí Zahra.

Začala ale prosazovat změnu pravidel a na Nebelhorn Trophy v Německu dostali porotci pokyn nepovažovat pokrývku vlasů za porušení pravidel. Rozhodnutí ale bylo vydáno jenom pro tuto soutěž. Zda se pravidla změní obecně, o tom ISU teprve rozhodne.

Zahra se letos v září zúčastnila soutěže, kde se rozhodovalo o kvalifikaci na zimní olympiádu, jež bude příští rok v Jižní Koreji. Neprobojovala se, ale říká, že to není její jediný cíl. Zahra končí studium ochrany životního prostředí na univerzitě v Abú Zabí a v budoucnu se chce věnovat trénování krasobruslařů.