Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Pozdvižení v Rusku. Manželka Putinova mluvčího bruslila jako židovská vězeňkyně

Manželka Putinova mluvčího bruslila jako židovská vězeňkyně, show vyvolala bouřlivé reakce
Manželka Putinova mluvčího bruslila jako židovská vězeňkyně, show vyvolala bouřlivé reakce
Foto: YouTube

Moskva - Krasobruslařka Taťjana Navková, manželka Putinova mluvčího Dmitrije Peskova, vystoupila v populární taneční soutěži v pruhovaném šatu vězňů koncentračních táborů a s žlutou židovskou hvězdou. Show vyvolal rozporuplné reakce.

Navková vysvětlovala, že vystoupení inspiroval její oblíbený film Život je krásný a že chtěla dětem připomenout strašnou dobu. U poroty získal vězeňský tanec lásky maximální počet bodů.

Ohlas na sociálních sítích ale byl podle serveru Newsru.com nejednoznačný, a to i v podobě nepublikovatelných výrazů či rad, aby tanečníci okusili pár měsíců hladovění, anebo vystoupení zakončili v plynové komoře. Jiné diváky ale tanec dojal až k slzám.

"Téma je natolik bolestné, natolik krvavé, že je otázkou, jak jej uchopit. Jaká tu mají být kritéria? Myslím, že by tu neměly mít místo posměch, ironie či úšklebky. Ale holokaust není jen o zabíjení, ale i o obrovském vzdoru, vzdoru ducha a o lidské důstojnosti. Jestli to v tomto tanci bylo, pak v něm nic špatného nevidím," uvedla spisovatelka Alla Gerberová, která v Rusku vede osvětové středisko o holokaustu.

Témata:  krasobruslení Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy