Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kovář-amatér vypálil část města, způsobil škodu za miliony

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Cohoes - V severoamerickém městě Cohoes lehly popelem desítky domů. Ničivý požár způsobil amatérský kovář, policie ho už obvinila ze závažné nedbalosti a žhářství.

Boj s požárem trval několik hodin. Město Cohoes leží ve státě New York a žije v něm přes 16.000 lidí. 

Amatér John Gomes se pokoušel ohnout kovový předmět podle toho, co viděl v televizním pořadu Ukováno v ohni na kanálu History Channel. V seriálu se soutěží o ukování historických zbraní.

Gomes si rozdělal oheň v sudu na dvorku, ale za větrného počasí se plameny začaly rychle šířit do okolí. Gomes se necítí být vinen, je ve vazbě, z níž se může vykoupit kaucí 15.000 dolarů (320.000 Kč). K soudu je předvolán na příští týden.

"Nabádáme lidi, aby ve městě nerozdělávali otevřený oheň, ale většinou na to říkají, že se nemůže nic stát. Tak tento oheň způsobil škodu milionů dolarů a poškodil půlku města," řekl starosta města Shawn Morse.

Témata:  USA EuroZprávy.cz požáry

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy