reklama

Informace se ukázala jako mylná a byť se televize nejprve snažila vše vysvětlit, nakonec svou informaci musela opravit.

Podle amerických konzervativních komentátorů byla zpráva ABC News příkladem lživých zpráv, které prý šíří hlavní proud amerických médií a které jsou často terčem kritiky Bílého domu. Prohřešek jedné z hlavních amerických zpravodajských televizí tvrdě kritizovali novináři z pravicového kanálu Fox News nebo z ultrakonzervativního serveru Breitbart News.

ABC News se ve své zprávě odvolávala na anonymního Flynnova důvěrníka. Podle dnešních informací ale Flynna stykem s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem nepověřil Trump, ale jeho zeť Jared Kushner a bývalá náměstkyně bezpečnostního poradce Bílého domu Kathleen McFarlandová. Ani tato dvě jména ovšem oficiální protokoly z Flynnova výslechu neobsahují. Média je publikovala s odvoláním na nejmenované členy Trumpova týmu.

Flynnova aféra v pátek poznamenala tradiční předvánoční setkání prezidenta a jeho štábu s představiteli amerických médií v Bílém domě. Zatímco obvykle hlava státu podle agentury AP s novináři při této příležitosti beseduje zhruba dvě hodiny, Trump se zdržel jen pár minut. Prezident, který obvykle novináře hlavních médií řadí mezi své odpůrce, přivítal v Bílém domě pozvané žurnalisty jako "své přátele", kterým popřál "skvělý nový rok".