Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump brání Flynna. Věří, že jako člen jeho štábu se ničeho nedopustil

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump ke kauze svého exporadce Michaela Flynna uvedl, že veškeré jeho činy v osudné době byly v souladu se zákonem. Flynn se v pátek přiznal, že lhal vyšetřovatelům FBI o svých kontaktech s ruským velvyslancem.

Zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller v pátek Flynna obvinil z lhaní úřadům, kterého se dopustil letos v lednu při výslechu o telefonátech s tehdejším ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem. Flynn, pozdější Trumpův bezpečnostní poradce, s ruským diplomatem hovořil dvakrát koncem loňského prosince, mimo jiné o reakci Ruska na loni vyhlášené americké sankce.

Flynn, bývalý armádní generál, působil jako bezpečnostní poradce Bílého domu necelé čtyři týdny. Trump ho v únoru vyhodil s odůvodněním, že o svých stycích s Kisljakem lhal viceprezidentovi Miku Penceovi. Řekl mu totiž, že s ruským velvyslancem o amerických sankcích nehovořil.

"Musel jsem generála Flynna vyhodit, protože lhal viceprezidentovi a FBI. K těmto lžím se přiznal. Je to ostuda, protože jeho činy během přechodného období (tedy po listopadovém zvolení a před lednovou inaugurací Trumpa) byly v souladu se zákonem. Nebylo co skrývat!" napsal prezident na twitteru.

Témata:  Donald Trump Michael Flynn USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy