Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lékař nebo zloděj? V Rakousku se měl dopustit zločinů český zdravotník se sestrou

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Innsbruck - Rakouští policisté v severní části spolkové země Tyrolsko dopadli lékaře a zdravotní sestru z České republiky. Podezírají je z krádeže.

Oba mají údajně na svědomí několik krádeží. Kradli prý u zemědělců, jež prodávají vlastní produkty přímo ve svých hospodářstvích.

Pár z Česka si zboží prodávané ze dvora odnesl bez zaplacení v období mezi březnem a říjnem pětkrát. V sobotu byli 33letý muž a o dva roky mladší žena zadrženi v městečku Haiming poté, co si od místního zemědělce odnesli zboží v hodnotě 25 eur (asi 639 korun), zaplatili ale jen pět eur.

Ke svým činům se částečně přiznali, uvedla policie. Zemědělské produkty kradli během krátkých výjezdů do Tyrolska. Jako náhradu škody zaplatili částku v řádu stovek eur. Policie je vyšetřuje na svobodě.

Témata:  Rakousko krádeže policie Rakousko

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy