Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se kvůli Flynnově kauze cítí špatně, FBI se k němu prý chová nespravedlivě

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Exporadce amerického prezidenta Michael Flynn se minulý týden přiznal, že FBI při výslechu letos v lednu lhal o obsahu svého prosincového rozhovoru s tehdejším ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem. Donald Trump k tomu dnes řekl, že se "cítí špatně".

Trump sám v květnu Flynna vyhodil z funkce bezpečnostního poradce Bílého domu s odůvodněním, že o stycích s Kisljakem zalhal viceprezidentu Miku Penceovi.

Přesto se Trump domnívá, že FBI se vůči Flynnovi chová nespravedlivě. Poukázal na údajnou analogii s Hillary Clintonovou, která loni v červenci odpovídala na dotazy vyšetřovatelů ohledně využívání soukromého mailu ke služebním účelům. FBI tehdy označila její chování za nezodpovědné, důvod ke stíhání ale nenašla.

Chování Clintonové při výslechu loni v červenci byla dnes Trumpa neuvěřitelná záležitost, jakou svět neviděl. "Lhala mnohokrát a nic se jí nestalo. Flynn zalhal a vypadá to, že mu zničili život," poznamenal prezident. Podle Reuters neexistují žádné důkazy o tom, že by Clintonová tehdy nemluvila pravdu. Flynnovi hrozí až pět let vězení. 

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová USA Michael Flynn

Aktuálně se děje

8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

VIDEO: Píseň slavící diktátora Kima se stala hitem TikToku. Skladba má nové, alarmující poselství

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.