Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dalších šest žen podalo žalobu na Weinsteina

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

New York - Šest žen dnes podalo žalobu na filmového producenta Harveyho Weinsteina kvůli sexuálnímu vydírání, kterého se podle nich dopustil při organizované snaze o zatajování svých sexuálních útoků.

Ženy podle médií tvrdí, že reprezentují "desítky, ne-li stovky" žen, které magnáta viní ze sexuálního napadení. Weinsteinovi prý pomáhala držet sexuální útoky v utajení celá síť firem a osob.

Žaloba byla podána u federálního soudu v New Yorku a vyplývá z ní, že Weinsteinovo chování by mohlo být hodnoceno jako organizovaný zločin.

Šest žalujících hereček či modelek - Louisette Geissová, Katherine Kendallová, Zoe Brocková, Sarah Ann Masseová, Melissa Sagemillerová a Nannette Klattová - tvrdí, že o chování filmového producenta vědělo mnoho lidí.

V žalobě podle agentury AP stojí, že "koalice" firem a osob se stala součástí "Weinsteinova sexuálního podniku" a pomáhala mu rozsáhlé sexuální obtěžování a útoky tajit. "Weinsteinův sexuální podnik" prý měl mnoho účastníků a postupně se rozrůstal s tím, jak bylo stále obtížnější Weinsteinovo počínání tajit.

"Harvey Weinstein byl predátor. Bob (Weinsteinův bratr) to věděl, jeho správní rada to věděla, advokáti to věděli, soukromí detektivové to věděli, Hollywood to věděl," uvedly ženy v dnešním prohlášení, citovaném agenturou AFP.

Témata:  sexuální obtěžování Hollywood Harvey Weinstein

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy