Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump žije hodně nezdravě? Vypije 12 plechovek dietní coca-coly denně a tráví hodiny u televize, píše tisk

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Deník The New York Times se obsáhle věnuje americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Šéf Bílého domu je podle listu nenasytným konzumentem coca-coly a televizního zpravodajství. 

Deník s odvoláním na zasvěcené zdroje popisuje prezidentův životní styl, Trump denně vypije zhruba 12 plechovek dietní koly a sleduje až osm hodin denně televizi. Po pěti nebo šesti hodinách spánku prezident hned po probuzení zapíná televizi, obvykle s mobilním telefonem v ruce, aby mohl odesílat zprávy na twitter, jakmile ho napadnou.

Trump dnes článek napadl na svém twitterovém účtu. „Další falešný článek, tentokrát v upadajících The New York Times, že sleduju televizi denně čtyři až osm hodin - špatně! Navíc se jen zřídka, pokud vůbec, dívám na CNN nebo MSNBC, obojí pokládám za falešné zprávy. A nikdy se nedívám na Dona Lemona, kterého jsem jednou označil za 'nejhloupějšího muže v televizi!' Mizerné zpravodajství,“ zlobil se.

Zdroje deníku prozradily, že Trumpova nutkavá potřeba sledovat televizi je tak silná, že i v době, kdy se v jídelně Bílého domu konají setkání, neustále běží televize s obrazovkou o úhlopříčce 152 centimetrů.

Navíc údajně Trump denně pije zhruba 12 plechovek dietní coca-coly, což představuje podstatně vyšší dávku kofeinu, než je doporučená denní konzumace dospělých osob. Krom stresu spojeného se samotným prezidentským úřadem uvádějí odborníci na zdravou výživu, že se tento životní styl může negativně podepsat na Trumpově zdraví.

„Většina důkazů naznačuje, že lidem s nejvíce sedavým způsobem života hrozí největší riziko předčasné smrti," řekla listu The Independent odbornice na výživu z londýnské Harley Street Rhiannon Lambertová.

Poukázala na to, že dlouhodobé sedavé chování pravděpodobně zvyšuje riziko takových potíží, jako je cukrovka druhého typu či srdeční choroby. A jedním z bodů, podle nichž se v dotaznících stanovuje sedavý životní styl, je časté sledování televize. Pokud jde o dietní nápoje, v nichž může být nižší obsah kalorií, neměli by je lidé pokládat za zdravou volbu, uvedla Lambertová.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy