Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oblečení pro zimní olympiádu dodá ruská firma, porazila značku Nike

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Moskva - Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oblékne pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu ruská skupina Bosco di Ciliegi, která dodá jak slavnostní, tak i sportovní oblečení. Kontrakt měl původně připadnout americké firmě Nike.

Uvedl to ruský list Kommersant. Výkonný výbor MOV minulý týden vyloučil Rusko ze ZOH 2018. Pod neutrální vlajkou a s označením "olympijský sportovec z Ruska" budou moci závodit pouze prokazatelně "čistí" ruští sportovci.

"Ze strany MOV je to (kontrakt s Bosco) úctyhodný krok, svědčící o tom, že vyloučení ruské reprezentace není hon na čarodějnice a že profesionalita ruské firmy byla zaznamenána a vysoce oceněna," řekl deníku analytik Michail Burmistrov.

Délku kontraktu s MOV mluvčí Bosco Olga Judkisová neupřesnila, spolupráce však začala již loni, kdy firma získala zakázku na slavnostní oblečení pro letní olympiádu v Riu.

"Pro Bosco je kontrakt s MOV skvělý příběh z hlediska pověsti a propagace značky na mezinárodní úrovni," uvedl Burmistrov. "Moskva a Petrohrad jsou čím dál přitažlivějšími destinacemi pro zákazníky kupující luxusní zboží. Spolupráce s MOV v předvečer olympiády může přilákat zahraniční turisty a příznivě ovlivnit tržby společnosti," dodal.

Podle experta může pro cílovou skupinu zákazníků znamenat toto vítězství Bosco nad Nike více než vyloučení Ruska z olympiády. Bosco di Ciliegi ve volném překladu znamená Višňový sad. Firma patří podnikateli Michailu Kusnirovičovi.

Témata:  Rusko olympiáda sport

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy