Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská cenzura údajně nedokáže blokovat internetové trolly

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský cenzurní orgán nemá v nejbližší době možnost omezit aktivitu takzvaných internetových trollů. Jde o osoby šířící za peníze internetem dezinformace a falešné zprávy.

Na moskevském semináři o internetové bezpečnosti to dnes prohlásil šéf komunikační dozorové agentury Roskomnadzor Alexandr Žarov.

"Žádná regulace neexistuje, možná se objeví za půldruhého roku. Jaká bude, mi není známo," řekl Žarov, jehož organizace v posledních pěti letech zablokovala přes 275.000 ruských webových stránek. Šlo zejména o servery zprostředkující údajně šíření narkotik nebo dětské pornografie, ilegální herní a sázkové weby a on-line loterie.

"Upřímně řečeno, způsoby zásahu žádné nevidím," konstatoval šéf Roskomnadzoru, který k zákroku proti webům nemusí mít soudní příkaz. Žarov podle agentury Interfax dodal, že "není stoupencem omezování a totálních zákazů".

Témata:  Rusko internet

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy