Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská zábavná televize se muslimským Ingušům omluvila, hrozili útokem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Pracovníci ruské televize TNT se omluvili "velikému ingušskému národu" za komediální pořad. Omluva následovala poté, co televizi vyděsila hrozba útoku padesátky rozzlobených Kavkazanů na studio, kterému zabránil jen příjezd pohotovostní jednotky policie.

Uvedl to dnes server Newsru.com. Pobouření v moskevské komunitě přistěhovalců z muslimského Ingušska vyvolala "scénka ze života" eskortní agentury, ve které šéfka nadává pracovnici z Ingušska za to, že klienty, které měla "obsloužit", odvedla do jídelny a že vůbec nechápe náplň své práce.

Mezi Inguši prý kolovala fáma, že urážlivý výpad proti cti jejich žen prý sepsali odvěcí nepřátelé ze sousední křesťanské Osetie.

"Urazilo to nejen ingušské ženy, ale ženy všech národností, které by se mohly stát hrdinkami takové scénky. Nebyl to ale úmysl, došlo k chybě, za kterou se nám opakovaně omluvili," uvedl představitel ingušských úřadů v Moskvě Alichan Cečojeví.

TNT je celostátní televize zaměřená na zábavu a mládež, patří mezi pětici nejoblíbenějších stanic.

Témata:  Ingušsko Rusko muslimové

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy