Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Snaha o obrozené carství Romanovců? Gambie dementovala údajnou dohodu s ruským monarchistou

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Banjul - Ruský monarchista Anton Bakov v uplynulých dnech ohlásil uzavření dohody s Gambií o pronájmu pozemků pro obrozené carství Romanovců. Západoafrická země to popřela.

Bakov, který v roce 2012 založil v Rusku monarchistickou stranu, naposledy ohlásil záměr kandidovat v prezidentských volbách v březnu příštího roku.

"Nepodepsali jsme žádnou dohodu se zástupcem říše Romanovců," ujistila gambijská prezidentská kancelář, i když připustila schůzku s Bakovem, který se prohlašuje za "arcikancléře" romanovského domu.

Gambijskou vládu zaskočily zprávy na webu novozélandského rozhlasu o tom, že Bakov ohlásil dohodu, podle které mělo na západoafrické půdě vyrůst město pojmenované po caru Mikuláši II.

Bakov se v únoru bezvýsledně snažil pronajmout si tři neobydlené ostrovy v jižním Tichomoří, aby na nich vztyčil carskou vlajku, připomněla AFP. Tichomořský ostrovní stát Kiribati návrh vážně zvažoval a Bakov sliboval vložit do projekte stovky milionů dolarů. V případě Gambie nabízel investice v řádu desítek milionů.

Témata:  Rusko Gambie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.