Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český slackliner vytvořil nový rekord. Ušel kilometr na provazu +VIDEO

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Nice - Mladý Čech Danny Menšík s kolegou Nathanem Paulinem překonal ve francouzských Alpách rekord v moderní verzi provazochodectví.

Takzvaný slackline se provozuje na natažených pružných popruzích. Menšík dokázal přejít jeden kilometr dlouhou slackline zavěšenou mezi dvěma skalními výběžky ve výšce více než 650 metrů. Oba tak pokořili předchozí rekord, který činil 495 metrů.

Zdroj: YouTube

Britský deník The Daily Express zprávu přinesl i s fotografiemi Pierra Chauffeura, které ukazují odvážný kousek obou slacklinerů. Ti si k překonání rekordu vybrali vrcholky La Paroi Dérobée poblíž obce Aiglun, která se nachází nedaleko Azurového pobřeží ve Francii.

"Jeden kilometr, to je hezká vzdálenost, o které si všichni mysleli, že bude možné ji překonat až za pár let. My jsme si řekli, že namísto překonávání několika rekordů každý rok zkusíme přejít rovnou kilometr a uvidíme, jestli se to podaří," řekl Menšík.

Témata:  adrenalinový sport příroda hory

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy