reklama

"Je několik mrtvých," uvedl úřad šerifa. Ten již dříve oznámil, že je řada zraněných, o usmrcených lidech ale původně výslovně nehovořil. Stanice Fox News s odvoláním na své zdroje informovala o několika mrtvých.

Nehoda se stala ve státě Washington u města DuPont, které leží asi 60 kilometrů jižně od Seattlu. Z nově zveřejněných fotografií je patrné, že se na dálnici I-5 zřítilo několik vagonů, nejméně jeden z nich dopadl na střechu, další dva vozy z mostu zůstaly viset.

"Několik vozů na I-5 narazilo do vykolejených vagonů Amtraku. Vícero motoristů utrpělo zranění, z aut ale žádní mrtví hlášeni nejsou," uvedl úřad místního šerifa. Ke zveřejněným fotografiím z místa nehody úřad poznamenal, že jsou srdcervoucí.

"Část vlaku byla na jedné straně dálnice a část na druhé. Bylo tam šílené množství požárních vozidel a blížila se sanitka," řekl televizi CNN jeden ze svědků incidentu

Podle svědků vykolejilo nejméně sedm vagónů. Televize CBS uvedla, že některé vagony visí z mostu a únikové otevírání dveří nefunguje. Pasažéři se tak musí dostávat ven přes rozbitá okna.

Společnost Amtrak na twitteru oznámila, že o nehodě ví a že podrobnější informace o ní sdělí, jakmile je bude mít. V krátkém prohlášení železniční operátor uvedl, že z místa jsou hlášeni zranění. Vlak podle Amtraku jel na lince ze Seattlu do Portlandu ve státě Oregon.

Nejmenovaný činitel, který je obeznámen s podrobnostmi nehody, podle AP sdělil, že vykolejený vlak jel vůbec poprvé po nových kolejích, proto je nepravděpodobné, že by nehoda souvisela se špatným stavem trati.

"Nevím, co se přesně stalo," citovala agentura Chrise Karnese, který vykolejeným vlakem cestoval. "Jediným vozem, který zůstal na kolejích, byla zadní lokomotiva. Několik vagonů visí z mostu," uvedl Karnes, který z nehody vyvázl bez zranění.