Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku se z radarů ztratila vojenská stíhačka

MiG 29
MiG 29
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Varšava - Polská armáda ztratila spojení se stíhačkou, která se právě chystala přistát na základně Mińsk Mazowiecki v nedaleko Varšavy.

Letoun vzápětí zmizel z radarů. Armáda požádala o pomoc policii i hasiče, ale pátrání je dosud bezvýsledné, ani lidé nehlásili žádnou leteckou katastrofu, uvedla televize TVN 24. Podle ní se pohřešuje stíhačka MiG-29.

"Potvrzuji, že armáda požádala o pomoc při pátrání po letadle, se kterým ztratila spojení. Na pátrání se podílí desítka vozů státní požární stráže, jakož i dobrovolní hasiči," řekl televizi mluvčí hasičů.

Jádro polského vojenského letectva tvoří stíhačky americké provenience F-16, ale využívá i starší stíhačky MiG-29. Část z nich Polsko svého času získalo z Česka, výměnou za vrtulníky Sokol, a část z někdejšího východního Německa.

Témata:  Polsko MiG 29

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy