Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii hrozí výbuch, policisté chytili čtyři teroristy

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Praha - V Británii dnes zadrželi čtyři podezřelé teroristy, prý plánovali útok. Policie zasahovala v městech Sheffield a Chesterfield a muže ve věku od 22 do 41 let předvedla k výslechu. Zatím nikdo nebyl obviněn.

Policie učinila razii nad ránem ve spolupráci s tajnými službami, které vytipovaly místa k prohledání.

Úřady poslaly do jednoho domu v severní Anglii tým pyrotechniků kvůli podezření, že se v něm nachází výbušný materiál. Sousedé v nejbližším okolí byli preventivně evakuováni.

V Británii platí druhý nejvyšší stupeň ohrožení, který znamená velkou pravděpodobnost útoku extremistů.

V březnu řidič vozu najel na chodník na Westminsterském mostě a zabil čtyři lidi. Poté ještě u blízkého parlamentu ubodal k smrti policistu. V červnu si další útok nejprve dodávkou a pak noži vyžádal životy osmi lidí a desítky zraněných. Zatímco tyto incidenty spáchali radikální islamisté, další najetí autem u londýnské mešity rovněž v červnu spáchal muž nenávidějící muslimy. Zahynul tehdy jeden člověk a 11 dalších utrpělo zranění.

Témata:  Velká Británie terorismus EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy