Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův exporadce Bannon bude vypovídat v Kongresu

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Bývalý poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Steve Bannon bude v lednu vypovídat před výborem Sněmovny reprezentantů pro činnost tajných služeb. Dnes o tom informovala agentura Bloomberg.

Bannon, který z Bílého domu odešel v polovině srpna, se vrátil do vedení zpravodajského webu Breitbart News. Ten je znám výrazně nacionalistickou rétorikou. Angažuje se také v politice, kde podporuje ultrakonzervativní představitele, jakým je například neúspěšný kandidát do Senátu za stát Alabama Roy Moore. Moore, obviněný ze sexuálních útoků na ženy, prohrál tento měsíc s demokratem Dougem Jonesem.

Vedle Bannona bude v lednu vypovídat před zmíněným sněmovním výborem i bývalý manažer Trumpovy kampaně Corey Lewandowski, uvedl Bloomberg s odvoláním na své zdroje.

Vliv Ruska na loňské prezidentské volby v USA objasňují tři kongresové výbory, a to senátní výbor pro tajné služby, sněmovní výbor pro tajné služby a senátní výbor pro justici. Kauzu rozplétal ještě sněmovní výbor pro dohled a vládní reformy, ten se ale rozhodl svou účast na vyšetřování utlumit.

Témata:  USA Donald Trump Steve Bannon

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy