Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sesuv kamení uvěznil v rakouské vesnici na svátky 50 lidí

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Pixmac

Vídeň - Skalní sesuv zahradil na Štědrý den přístupovou cestu do rakouské horské vesnice Vals zhruba 40 kilometrů od Innsbrucku. Na svátky tak bylo odříznuto od světa 150 lidí. Do úklidových prací byly nasazeny buldozery, přístupová cesta by měla mít zprůchodněna ve středu.

Lidé sice nemohou jet navštívit své blízké, podle starosty Klause Ungeranka ale nebudou trpět hlady, protože si na svátky vytvořili zásoby. Kameny spadly nedaleko některých domů a údolí zahradily na šířku 150 metrů.

"Můžeme mluvit o zázraku: krátce před neštěstím tudy prošlo několik dětí s rodiči cestou na půlnoční mši, bývalo by to mohlo skončit tragicky," citovala hejtmana Günthera Plattera na pondělní návštěvě postiženého místa agentura DPA.

Údolí leží v chráněné krajinné oblasti Tuxských Alp. Turisté je navštěvují spíše v létě, atraktivní je především pro horolezce.

Témata:  Rakousko sesuv půdy Alpy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy