reklama

Meteorologové vydali na dnešek varování ohledně intenzivních srážek pro jih Anglie a část Walesu, ve Skotsku, Severním Irsku, ale i na východním pobřeží Anglie platí výstraha kvůli náledí.

Podle energetické společnosti Western Power Distribution, která zásobuje elektřinou oblasti nejvíce zasažené hustým sněžením, je nyní ve Walesu a jihovýchodní Anglii bez proudu zhruba 7000 domácností. Odpoledne bylo bez proudu také 5500 odběratelů společnosti Scottish and Southern Electricity Networks.

Po havárii nákladního auta zůstala dočasně zablokována dálnice M1, několik hodin se pak stálo na silnici A14 severně od Londýna.

Přílety muselo odklánět letiště v Lutonu, další lety byly zpožděny kvůli nutnosti odstranit z letadel námrazu. Kvůli odklízení sněhu z přistávací dráhy byly odkládány lety na Stanstedu. Mluvčí letiště informoval, že bylo zrušeno 16 letů společnosti Ryanair a že kvůli přetrvávajícímu sněžení mohou být další lety ještě zrušeny či odloženy. Před komplikacemi byli varováni také pasažéři na birminghamském letišti.