Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K výbuchu před aténským soudem se přihlásili extremisté

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - K výbuchu, který se minulý týden ozval před budovou odvolacího soudu v Aténách, se dnes přihlásila skupina Lidoví bojovníci.

Ta se hlásí k extrémní levici. Informovala o tom agentura AFP. Exploze v ranních hodinách způsobila značné škody, ale nikdo nebyl zraněn. Extremisté uvedli, že útok provedli ve jménu boje proti "buržoazní justici", která straní bohatým a mocným.

Výbuch rozbil okna soudní budovy a poničil její mramorovou fasádu. Následně někdo vypálil několik střel na nočního hlídače. Dvě řecké mediální organizace obdržely před explozí telefonické varování, že se čin stane.

Skupina Lidoví bojovníci je aktivní od roku 2013. K útoku se přihlásila na webu Indymedia. Ve svém prohlášení justici dále označila za "nástroj kapitalismu" a obvinila ji z toho, že během hospodářské a společenské krize, s níž se Řecko od roku 2010 potýká, "její reakcionářství a zaměření proti společnosti posílilo".

Témata:  Řecko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy