Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA trápí zima a sníh: Sever země sevřely čtyřicetistupňové mrazy

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Washington - Zatímco severovýchod Spojených států se potýká s mimořádnými přívaly sněhu, sever země zase sevřely třeskuté mrazy.

Ve městě International Falls v Minnesotě u hranic s Kanadou klesla rtuť v teploměru na hodnotu minus 38 stupňů Celsia, uvedla dnes agentura AP.

Město International Falls se samo označuje za mrazák USA, své přezdívce tak ve středu rozhodně dostálo. Takový mráz, jaký zde byl naměřen ve středu, zde podle americké Národní meteorologické služby (NWS) nebyl od roku 1924.

Zpravodajské servery k naměřené teplotě v International Falls často s vykřičníkem dodávaly, že je to skutečně naměřený údaj a ne takzvaná pocitová teplota, kdy pocit chladu umocňuje studený vítr. I tak ale historické záznamy v International Falls přepsány nebyly, rekordem je zde minus 48 stupňů Celsia z ledna 1909.

Témata:  USA zima mráz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy