Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Generál ve výslužbě se pořádně opřel do Obamy: Jsme příliš slabí, státy se nám vysmívají

Barack Obama, americký prezident
Barack Obama, americký prezident
Foto: kremlin.ru

Washington – Podle některých je politika amerického prezidenta Baracka Obamy až příliš umírněná. S tím souhlasí také Tom McInerney, generál ve výslužbě, který pro server The Daily Caller uvedl svůj názor na současný stav vztahů mezi USA, Ruskem a Čínou.

McInerney se podle serveru domnívá, že se ruská a čínská armáda snaží Spojené sáty svými činy zastrašit. „Zneužívají naší slabosti" a „veřejně nás zostuzují," uvedl generál. Podle něj jde o „políček do tváře", který by Obama a jeho administrativa neměla tolerovat.

Dle jeho názoru prezident Obama „unilaterálně odzbrojil Ameriku". USA se pod Obamovým vedením podle McInerneyho staly dějištěm „společenských experimentů," jejichž důsledkem došlo ke změně zahraniční politiky takovým způsobem, že Amerika proslula jako země, která „ochrání nepřátele a upře svým spojencům pomoc".

McInerney se domnívá, že by Spojené státy měly pomoci Izraeli bránit se a tento stát vyzbrojit. Jinak dle jeho názoru Izrael nebude schopen přežít.

Podle tohoto generála ve výslužbě také Obama učinil chybu, když zaútočil na Libyi. Domnívá se, že ačkoliv Muammar Kaddáfí, tehdejší libyjský prezident, „měl své chyby", stal se spojencem Spojených států v boji proti teroru.

Témata:  USA Barack Obama Libye

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy