Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemím EU by mělo být v případě nutnosti nařízeno plnění povinných kvót na uprchlíky, žádají Němci

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Většina Němců považuje ochranu vnějších hranic Evropské unie před ilegálními přistěhovalci za nedostatečnou. Požadují také povinné přijetí kvót na migranty.

Těsná většina rovněž podporuje Evropskou komisi v názoru, že členským státům by mělo být v případě nutnosti nařízeno plnění povinných kvót na přijímání uprchlíků. Vyplývá to z průzkumu společnosti YouGov pro deník Die Welt.

Šestašedesát procent dotázaných odpovědělo záporně na otázku, zda jsou vnější hranice EU dostatečně chráněny před ilegální imigrací uzavřením takzvané balkánské trasy a dohodami s Tureckem a Libyí. Pouze 15 procent respondentů vyjádřilo v tomto ohledu spokojenost a 19 procent nebylo schopno odpovědět.

V průzkumu, jehož výsledky přinesl německý list dnes, byli lidé rovněž dotázáni na kontroverzní téma unijních kvót na přijímání uprchlíků. Princip, podle něhož by jednotlivé členské státy EU měly být v nouzi nuceny k přijetí stanoveného počtu uprchlíků, podporuje 51 procent Němců.

Každá země EU podle nich musí prokázat solidaritu. Zejména země střední Evropy včetně Česka přerozdělování migrantů odmítají.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy