Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský soud musel kvůli obžalovanému zasedat v psychiatrické léčebně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Moskva - Obyvatelé ruské vsi Lopec se v rámci soudního stání v psychiatrické léčebně v Petrohradu sešli s obviněným mužem, který podle vyšetřovatelů zapálil jejich domy v domnění, že se v nich skrývají muslimští teroristé.

"Oleg Gerasimov, podezřelý ze zničení vesnice, je již osm měsíců zavřený v psychiatrické klinice, kde se také soudní jednání odehrálo," uvedl server Newsru.com.

Gerasimov, kterého lékaři podle televize NTV považují za nepříčetného, po atentátu v petrohradském metru se 14 mrtvými na začátku letošního dubna osobně podnikl "protiteroristickou operaci" ve vsi, kde zapálil 17 objektů.

Když lidé z hořících domů přivolali na pomoc hasiče, žhář sedl za volant své volhy a narazil s ní do hasičského auta. Za pomoci motorové pily pak vyrobil z pokácených stromů zátaras na silnici vedoucí do vsi a nakonec utekl do lesů.

"Ve vesnici vznikla základna příštích banditů a vrahů. Místní jim poskytli svá obydlí. Až propukne chaos, bandité budou zabíjet lidi, které jim úřady nechají na pospas," tvrdil muž po svém zatčení.

Témata:  Rusko soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.